Najbolje predavanje koje ćete ikad poslušati – Gary Yourofsky

Gary Yourofsky, američki aktivista za prava životinja, drži govor koji je preveden na više desetina stranih jezika. Definitivno treba pogledati.

2 comments On Najbolje predavanje koje ćete ikad poslušati – Gary Yourofsky

  • Cao ☺
    Imam problem sa slatkisima. Zavisna sam od slatkisa. Prozdirem ih i ne mogi da se obuzdam. Cigarete sam uspela da ostavim, ali slatkise ne mogu. Imate li neki savet za mene?
    Zahvaljujem ☺

    • Ne vidim razlog zašto bi to bio problem? Većina hrane koju vegani jedu jeste voće koje je slatko. Slažem se da voće baš i nije nešto slatko posle eurokrema (mada probaj datulje pa mi javi) ali dovoljno je samo par dana da se privikneš na prirodne šećere i opet imaš isti doživljaj kao i ranije plus nemaš nikakav osećaj krivice jer ne činiš zlo ni sebi ni drugima. Zamisli svako jutro sladoled za doručak! Zaleđene banane + zaleđene jagode + malo sojinog mleka (još pogotovo ako je sa ukusom vanile), smiksaš to sve u blenderu i mogu da se kladim da nećeš skoro probati bojli sladoled od toga! A sve unutra je zdravo i prepuno vitamina, antioksidanata i prirodnog šećera od kojeg ti neće biti ništa.

      Takođe postoje veganske verzije gotovo svih vrsta slatkiša koje inače ljudi jedu. Od torti, keksića, čokolada, eurokrema i svega ostalog. Ne kažem da su sve te varijante ultra zdrave ali su definitivno zdravije od ovih koje sadrže mleko, jaja i ostale gluposti.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest

Share This